Preminuo Bajram Redžepi

Izvor: B92, 21.Avg.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Bajram Redžepi

Priština -- Bivši kosovski premijer Bajram Redžepi umro je rano jutros u Istanbulu, preneli su prištinski mediji.

Bajram Redžepi je pre nekoliko meseci doživeo moždani udar. Operisan je u prištinskoj bolnici, nakon čega je pao u komu.

U takvom stanju prebačen je u bolnicu u Istanbulu, u kojoj je jutros izdahnuo, prenosi RTS.

Vest o smrti Redžepija na svom nalogu na Tviteru potvrdio je i Hašim Tači, koji je tom prilikom uputio saučešće Redžepijevoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porodici.

Vlada Kosova će na varednoj sednici koja počinje za nekoliko trenutaka najverovatnije odlučiti da bivši premijer Kosova bude sahranjen sa najvišim državnim počastima, saznaje agencija Beta.

Povodom njegove smrti pored vanredne sednice Vlade, izjave saučešča su uputili i premijer u ostavci Isa Mustafa, lideri političkih partija i ambasadori SAD I Velike Britanije na Kosovu.

Konzulat Kosova u Istanbulu je za prištinske medije saopštio da ćekaju da se ispune sve zakonske procedure kako bi telo bivšeg premijera bilo prebačeno u Prištini.

Za sada nema informacija o datumu i mestu sahrane Redžepija.

Redžepi je po profesiji bio lekar, visoki funkcioner Demokratske partije Kosova, gradonačelnik južne Mitrovice i prvi posleratni kosovski premijer.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Umro Bajram Redžepi

Izvor: N1 televizija, 21.Avg.2017

Nekadašnji premijer Kosova i gradonačelnik Južne Mitrovice, Bajram Redžepi, preminuo je jutros u 64. godini, u bolnici Turskoj, nakon moždanog udara, javljaju elektronski mediji u Prištini i Južnoj Mitrovici, prenosi Kossev...Redžepi se prethodno lečio i od kancera, a pre prebacivanja u Tursku...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.