Izvor: RTS, 25.Nov.2020, 13:50

Preminula devojčica spasena iz požara na Dorćolu

Petnaestogodišnja devojčica Minja D., koja je teško povređena u požaru na Dorćolu i herojskim podvigom radnika gradilišta izvučena iz vatre, preminula je jutros u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.
Devojčica je zadobila opekotine trećeg stepena u požaru koji je izbio u njenom stanu 27. oktobra u Ulici Visokog Stevana u Beogradu. Kako se tada spekulisalo, požar je izazvala oborena slavska sveća.
Usledila je prava drama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << – više od dva sata vatrogasci su pokušali da obuzdaju vatrenu stihiju i spasu devojčicu.
Njima su pomogli i radnici sa obližnjeg gradilišta – Pavle Gavura, Lazar Ereš, Nemanja Držaić i David Nika – koji su devojčicu spasili preko terase sprata ispod kog je izbio požar.
Minja je sa opekotima prevezena u Urgentni centar, a zatim je pokrenuta i akcija za doniranje kože kako bi se njen život spasao.
Uprkos nekoliko operacija i transplantaciji kože, njeno stanje bilo je sve vreme teško.
Sa Klinike za opekotine u međuvremenu je prebačena u Tiršovu, gde je jutros i preminula posle gotovo mesec dana borbe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TUGA Preminula devojčica spasena u požaru na Dorćolu

Izvor: Blic, 25.Nov.2020

Minja D. (15), devojčica koja je teško povređena u požaru na Dorćolu 27. oktobra, preminula je jutros u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, potvrđeno je za "Blic".

Nastavak na Blic...

VELIKA TRAGEDIJA: Preminula devojčica koja je spasena iz požara na Dorćolu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020

Posle gotovo mesec dana borbe, Minja D. preminula je jutros u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj..M. D. (15) koja je teško povređena u požaru na Dorćolu i herojskim podvigom radnika gradilišta izvučena iz vatre, preminula je jutros u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, prenosi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"JUČE SAM ČUO DA JOJ SE STANJE POGORŠALO, ALI MISLIO SAM DA ĆE SE IZVUĆI" Heroj sa Dorćola duboko potresen vešću da je devojčica koju su SPASILI IZ POŽARA podlegla jezivim povredama

Izvor: Blic, 25.Nov.2020

Ovo je strašno, nadali smo se da će se oporaviti i da će sve biti u redu - rekao je za "Blic" Pavle Gavura, jedan od heroja koji su 27. oktobra iz vatrene stihije koja je gutala ceo porodični stan neverovatnim podvigom uspeli da spasu petnaestogodišnju Minju D. koja je, nažalost, podlegla povredama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.