Preminula devojčica povređena u požaru na Dorćolu

Izvor: B92, 25.Nov.2020, 14:10

Preminula devojčica povređena u požaru na Dorćolu

Petnaestogodišnja devojčica M. D., koja je teško povređena u požaru na Dorćolu preminula je jutros u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Ona je nakon izbijanja požara herojskim podvigom radnika gradilišta izvučena iz vatre.

Devojčica je zadobila opekotine trećeg stepena u požaru koji je izbio u njenom stanu 27. oktobra u Ulici Visokog Stevana u Beogradu. Kako se tada spekulisalo, požar je izazvala oborena slavska sveća.

Pavle Gavura, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lazar Ereš, Nemanja Držaić i David Nika devojčicu su spasli preko terase stana na spratu ispod kog je izbio požar.

Ona je sa opekotima prevezena u Urgentni centar, a zatim je pokrenuta i akcija za doniranje kože kako bi se njen život spasao.

Uprkos nekoliko operacija i transplantaciji kože, njeno stanje bilo je sve vreme teško.

Sa Klinike za opekotine u međuvremenu je prebačena u Tiršovu, gde je jutros i preminula posle gotovo mesec dana borbe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.