Premijerka Srbije pozvala vlast Crne Gore da razgovara s tamošnjim Srbima

Izvor: Beta, 18.Maj.2020, 16:44

Premijerka Srbije pozvala vlast Crne Gore da razgovara s tamošnjim Srbima

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, izjavila je danas povodom dogadjaja u Crnoj Gori da bi "zvanična Podgorica" trebalo da razgovara s tamošnjim Srbima, a rekla je i da Srbija "može da reaguje poštujući suverenitet Crne Gore"."Za Srbiju je veoma važno da se sačuvaju prava i slobode srpskog naroda u Crnoj Gori", rekla je ona tokom posete Naučno-tehnološkom parku u Beogradu.Ukazala je da je "naša ustavna obaveza i ljudska dužnost, kao i želja, da pružamo podršku srpskom narodu u toj zemlji", a "to je tema i u razgovorim sa nekim međunarodnim zvaničnicima".Brnabić je ocenila da, medjutim, "zvaničnici Crne Gore nisu do sada bili previše otvoreni za razgovore o ovim temama", dok je Srbija "uvek tu da razgovaramo ukoliko i druga strana bude na to spremna", objavljeno je na sajtu Vlade.Naglasila je da se ne može napredovati bez regionalne stabilnosti i pozvala vlasti Crne Gore na "normalan i konstruktivan dijalog sa Srbima, pre nego s Beogradom".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Premijerka Srbije pozvala vlast Crne Gore da razgovara s tamošnjim Srbima

Izvor: Beta Video, 18.Maj.2020

BEOGRAD - Premijerka Srbije, Ana Brnabić, izjavila je danas povodom dogadjaja u Crnoj Gori da bi ``zvanična Podgorica`` trebalo da razgovara s tamošnjim Srbima, a rekla je i da Srbija ``može da reaguje poštujući suverenitet Crne Gore``. Brnabić je ocenila da, medjutim, ``zvaničnici Crne Gore...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.