Premijer potpisao predlog za razrešenje Gašića,  Dušan Vujović privremeno ministar odbrane

Izvor: RTS, 30.Jan.2016, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer potpisao predlog za razrešenje Gašića, Dušan Vujović privremeno ministar odbrane

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potpisao je predlog za razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića, saznaje RTS. Zahtev stigao u parlament. Premijer ovlastio ministra finansija Dušana Vujovića da preuzme ovlašćenja ministra odbrane do izbora novog ministra.
Vučić je uputio zahtev za održanje vanrednog zasedanja parlamenta 5. februara, na kojem će biti razmatrano razrešenje Bratislava Gašića, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje je danas potpisao.

Premijer je ovlastio ministra finansija Dušana Vujovića da preuzme ovlašćenja ministra odbrane do izbora novog ministra, navodi se u saopštenju kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.
Vučić je sa tim upoznao članove Vlade na današnjoj sednici.
Premijer je zahvalio Gašiću na veoma dobrim rezultatima i u pogledu borbene gotovosti naše vojske, odnosno operabilne funkcionalnosti naše vojske, kao i u razvoju namenske industrije, ali smatra da u javnom diskursu Srbije reči koje je upotrebio ne mogu i ne smeju da budu ponovljene u budućnosti.
Vučić je novinarima u Šamcu rekao da nije želeo da prihvati Gašićevu ostavku, već je tražio razrešenje, kako bi pružžio priliku opoziciji da ga napadaju.
Premijer je rekao juče da će ministar odbrane Bratislav Gašić biti razrešen do kraja januara kako je ranije obećao, a da će potom, posle 15 dana, predstaviti novog ministra.

Početkom decembra, ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da "voli novinarke koje lako kleknu" dok je davao izjavu u Trsteniku nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj". 
Izjavu su jasno zabeležile kamere i mikrofoni novinarskih ekipa, a ona se ubrzo pojavila na Jutjubu i raširila po društvenim mrežama.
Gašić se naknadno izvinio novinarki Zlatiji Labović, ali i javnosti, rekavši da nema opravdanje i da se iskreno kaje zbog izjave.
Gašićeva izjava je izazvala oštra reagovanja i novinarskih udruženja koja su zatražila smenu ministra odbrane i pozvala na bojkot i protest.
Premijer se, povodom Gašićeve izjave, izvinio novinarki Televizije B92, ali i svim ženama u Srbiji, i tom prilikom izjavio da Gašić ne može da ostane ministar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.