Premijer Kine poslao pismo predsednici Vlade Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jul.2020, 16:02

Premijer Kine poslao pismo predsednici Vlade Srbije

Pismo premijera Kine Li Kećijanga danas je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić uručila ambasadorka Kine Čen Bo.

Li je poručio da se dve zemlje "suočavaju sa zajedničkim izazovom ljudskog društva - pandemijom... u čijem prevazilaženju sarađuju i uzajamno se pomažu, što iskazuje visok nivo odnosa i dalje produbljuje prijateljstvo dva naroda", piše u saopštenju Vlade u Beogradu.

Premijer Kine je izrazio spremnost svoje zemlje da sa Srbijom "dalje produbljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << razmenu iskustava i saradnju na polju medicine i javnog zdravlja, kao i da razmatra mogućnost saradnje i u drugim oblastima kako bi se kinesko-srpski odnosi trajno unapredili".

Brnabić je ocenila da je "strateška saradnja Srbije i Kine još jednom dokazana u borbi protiv korona virusa" i zahvalila za pomoć Kine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.