Kineski premijer: Srbija i NR Kina sarađuju i uzajamno se pomažu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 15:33

Kineski premijer: Srbija i NR Kina sarađuju i uzajamno se pomažu

Predsednici Vlade Ani Brnabić danas je uručeno pismo premijera Državnog saveta NR Kine Li Kećijanga, u kome se navodi da se dve zemlje ove godine suočavaju sa zajedničkim izazovom ljudskog društva, pandemijom virusa Kovid-19, u čijem prevazilaženju Srbija i Kina sarađuju i uzajamno se pomažu, što iskazuje visok nivo odnosa i dalje produbljuje prijateljstvo dva naroda.

Premijer Kine u pismu, koje je uručila ambasadorka Čen Bo, naglašava da je kineska strana spremna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da zajedno sa srpskom stranom dalje produbljuje razmenu iskustava i saradnju na polju medicine i javnog zdravlja, kao i da razmatra mogućnost saradnje i u drugim oblastima kako bi se kinesko - srpski odnosi trajno unapredili.

Premijerka Brnabić je istakla da je strateška saradnja Srbije i NR Kine još jednom dokazana u borbi protiv korona virusa.

Izrazila je zahvalnost na dosadašnjoj pomoći NR Kine i kineskih provincija, kao i na pomoći svih kompanija ali i na pojedinačnim donacijama kineskih građana, koje su poslate Srbiji kako bi se izborila sa epidemijom korona virusa, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer Kine poslao pismo predsednici Vlade Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jul.2020

Pismo premijera Kine Li Kećijanga danas je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić uručila ambasadorka Kine Čen Bo...Li je poručio da se dve zemlje "suočavaju sa zajedničkim izazovom ljudskog društva - pandemijom.. u čijem prevazilaženju sarađuju i uzajamno se pomažu, što iskazuje visok nivo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.