Premijer: Italija da se fokusira na privredu

Izvor: Mondo, 29.Apr.2013, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Italija da se fokusira na privredu

Italija se mora odmah fokusirati na oživljavanje privrede, tvrdi novi premijer Enriko Leta.

Foto Beta AP Andrew Medichini

Italija će se kod evropskih partnera založiti za politiku na nivou EU koja će biti više orijentisana na privredni rast, izjavio je Leta u inauguracionom govoru pred parlamentom.

Leta je rekao da će ove nedelje posetiti lidere u Briselu, Parizu i Berlinu kako bi pokazao koliki značaj Italija pridaje ekonomskoj strategiji na nivou EU, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prenosi Rojters.

"Fiskalna konsolidacija nije dovoljna, politika rasta više ne može da čeka", kazao je Leta, ističući da je ekonomska situacija u zemlji i dalje "ozbiljna" posle više od 10 godina stagnacije.

On je, takođe, rekao da Evropa pati od "krize legitimiteta". "Evropa je u krizi legitimiteta i mora ponovo postati motor održivog rasta", dodao je on, navodi AFP.

Leta traži podršku parlamenta koji će večeras glasati o poverenju novom premijeru. Očekuje se da će ga podržati njegova Demokratska stranka i stranka bivšeg premijera Silvija Berluskonija Narod slobode.

Posle parlamenta, o poverenju premijeru glasaće Senat, verovatno u utorak. Leta i 21 ministar njegovog kabineta položili su juče zakletvu pred predsednikom zemlje Đorđom Napolitanom.

(Tanjug Foto Beta AP Andrew Medichini)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.