Premijer Crne Gore na proslavi: Otpor nezavisnosti radikalniji nego pre deceniju i po

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2020, 21:35

Premijer Crne Gore na proslavi: Otpor nezavisnosti radikalniji nego pre deceniju i po

Premijer Duško Marković izjavio je večeras da podele u Crnoj Gori nisu nestale ni sada, četrnaest godina od referenduma o nezavisnosti koja se proslavlja danas.

Ukazao je da je u nekim stvarima otpor crnogorskoj suverenosti danas radikalniji nego pre deceniju i po.

"Danas u Crnoj Gori isti oni koji su predvodili pokret protiv nezavisnosti u referendumskoj kampanji, predvode ponovo brutalne nasrtaje na suverenitet crnogorske države. Sada još i sa otvorenijom podrškom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa strane i neviđenom propagandnom kampanjom", kazao je Marković na svečanosti povodom Dana nezavisnosti, na Orlovom kršu na Cetinju.

Oni, nastavio je, danas "kažu da je za njih Crna Gora mala, kažu da na prestonom Cetinju žive nedostojni naslednici svojih predaka, a kada bi se oni pitali, Crna Gora bi pripadala drugome, a ne sebi i svojim građanima".

"Besramno podmeću da želimo da otimamo crkve i manastire; da proterujemo Srbe iz Crne Gore; da u našoj zemlji samo što nije počeo bratoubilački rat. Izmišljaju njihovi mediji, krivotvore njihovi istoričari, podmeću njihovi političari", rekao je crnogorski premijer.

Jedina istina je, kako je rekao, da će "sve verske zajednice imati isti status u pravnom poretku Crne Gore, usklađenom s međunarodnim standardima, te da će se svi nesporazumi rešavati na miran i demokratski način".

Naveo je da je za deceniju ipo nezavisnosti Crna Gora ostvarila mnogo: ojačane su institucije, unapređena demokratija, ekonomski je ojačala.

Predsednik Vlade Crne Gore je kazao da se ipak oči ne zatvaraju pred greškama, i da se ipak moglo postići više da se radilo bolje i odgovornije, ali "i da nad glavom sve vreme nije visila opasnost od povratka na staro, da ta opasnost nije uzimala i snagu i vreme, da nije vukla unazad".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković: Otpor nezavisnosti radikalniji nego pre deceniju i po

Izvor: Danas, 21.Maj.2020

Premijer Duško Marković izjavio je večeras da podele u Crnoj Gori nisu nestale ni sada, četrnaest godina od referenduma o nezavisnosti koja se proslavlja danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.