Prelaz Horgoš 2 zatvoren od ponoći

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Sep.2015, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prelaz Horgoš 2 zatvoren od ponoći

HORGOŠ - Zvanični granični prelaz "Horgoš 2" dvadesetak minuta uoči stupanja na snagu zakona koji uvodi rigoroznije mjere za ulazak izbjeglica u Mađarsku je zatvoren.

Na tom graničnom prelazu uoči ponoći okupljeno je više stotina izbjeglica kojima policija ne dozvoljava da pređu granicu.

Mađarska policija je prisutnim izbjeglicama saopštila da se na svakih 35 metara duž granice nalazi po jedan policajac ili vojnik te su upozoreni da ne pokušavaju da na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << taj način pokušaju da pređu na teritoriju Mađarske.

Na zvaničnom graničnom prelazu "Horgoš 2" policija je ranije večeras u organizovanim grupama propustila veliki broj migranata, da bi taj prelaz u pojedinim trenucima bio i potpuno prazan.

Mađarska policija je zatvorila popodne pružni prelaz Horgoš-Segedin, kod mjesta Reske, na srpsko-mađarskoj granici, koji su izbjeglice sa Bliskog istoka najčešće koristile za prelazak u tu zemlju. Na pružni prolaz, širine oko 40 metara, postavljena je bodljikava žica.

U Mađarskoj je od ponoći stupio na snagu paket amandmana kojima se poostravaju zakoni o zaštiti granice i migraciji, usvojen u parlamentu 4. septembra.

Novine koje nove mjere podrazumijevaju su i učešće vojske u kontroli granice, krivično gonjenje onih koji su je ilegalno prešli, kao i ubrzani procesi razmatranja zahtjeva za azil.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.