Preko 250 prijava na konkurs za direktore preduzeća

Izvor: RTS, 17.Jul.2014, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko 250 prijava na konkurs za direktore preduzeća

Na javni konkurs za imenovanje direktora 20 javnih preduzeća, čiji je osnivač grad Beograd, zaključno sa 14. julom stigle su 253 prijave, saopštila je gradska uprava.

Zbog onih koji su prijave poslali na dan isteka roka, ostavljen je dodatni rok od tri dana da se prikupe sve prijave pre nego što počne njihovo otvaranje, navedeno je u saopštenju.

Član Komisije za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad, Isidora Ibrović, podsetila je da će svi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << direktori biti imenovani početkom septembra, a njihov mandat će trajati četiri godine, javlja Tanjug.

Govoreći o radu komisije, Ibrovićeva ističe da, ukoliko je u tekstu konkursa za određeno javno preduzeće predviđen uslov da kandidat treba da dostavi program rada i razvoja preduzeća, komisija će vršiti pregled i ocenu dostavljenog programa.

"Takođe, ako je konkursom predviđeno da kandidat treba da bude stručnjak u jednoj ili više oblasti iz koje je delatnost javnog preduzeća, u toj fazi se takođe vrši pregled i ocena dostavljenih dokaza", objašnjava Ibrović.

Prema njenim rečima, nakon završenog izbornog postupka, komisija će sastaviti rang-listu svih kandidata koji su bodovani u izbornom postupku i na osnovu nje biće sastavljena lista za imenovanje.

Konkurs za imenovanje direktora 20 javnih preduzeća čiji je osnivač grad Beograd raspisan je 27. juna.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Više od 250 prijava na konkurs za direktore preduzeća

Izvor: Radio 021, 17.Jul.2014

Na javni konkurs za imenovanje direktora 20 javnih preduzeća, čiji je osnivač grad Beograd, zaključno sa 14. julom stigle su 253 prijave, saopštila je gradska uprava.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.