Читај ми!

Preko 250 prijava na konkurs za direktore preduzeća

Na javni konkurs za imenovanje direktora 20 javnih preduzeća, čiji je osnivač grad Beograd, zaključno sa 14. julom stigle su 253 prijave, saopštila je gradska uprava.

Zbog onih koji su prijave poslali na dan isteka roka, ostavljen je dodatni rok od tri dana da se prikupe sve prijave pre nego što počne njihovo otvaranje, navedeno je u saopštenju.

Član Komisije za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad, Isidora Ibrović, podsetila je da će svi direktori biti imenovani početkom septembra, a njihov mandat će trajati četiri godine, javlja Tanjug.

Govoreći o radu komisije, Ibrovićeva ističe da, ukoliko je u tekstu konkursa za određeno javno preduzeće predviđen uslov da kandidat treba da dostavi program rada i razvoja preduzeća, komisija će vršiti pregled i ocenu dostavljenog programa.

"Takođe, ako je konkursom predviđeno da kandidat treba da bude stručnjak u jednoj ili više oblasti iz koje je delatnost javnog preduzeća, u toj fazi se takođe vrši pregled i ocena dostavljenih dokaza", objašnjava Ibrović.

Prema njenim rečima, nakon završenog izbornog postupka, komisija će sastaviti rang-listu svih kandidata koji su bodovani u izbornom postupku i na osnovu nje biće sastavljena lista za imenovanje.

Konkurs za imenovanje direktora 20 javnih preduzeća čiji je osnivač grad Beograd raspisan je 27. juna.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара