Pregažene karioke: Srbija u polufinalu SP

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2014, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregažene "karioke": Srbija u polufinalu SP

Brazil je još u nokdaunu posle polufinalne utakmice fudbalskog SP, kada je Nemačka pobedila 7:1, a za nove suze "karioka" pobrinuli su se košarkaši Srbije. "Orlovi" su fantastičnom igrom "pregazili" Brazil 84:56 (21:17, 16:15, 29:12, 18:12) i plasirali se u polufinale Svetskog prvenstva u Španiji. Fenomenalan uspeh izabranika Aleksandra Đorđevića, koji će u borbi za finale igrati protiv Francuske, koja je šokirala planetu trijumfom 65:52 domaćina Španiju.

Bravo "orlovi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vi ste naši heroji: Slavlje srpskih košarkaša posle razbijanja Brazila

 

Kakva partija Srbije! Za udžbenike... Očitali su puleni Aleksandra Đorđeviča lekciju skupocenim NBA zvezdama Brazila. Kada su mnogi pomislili da Srbija ne može bolje od onoga što je pokazala u osmini finala protiv Grčke, Teodosić, Bjelica i drugovi su nas demantovali. Furioznom igrom u drugom poluvremenu demolirana je reprezentacija, koja nas je pobedila u grupnoj fazi takmičenja.

 

 

Ključni trenutak utakmice dogodio se početkom treće četvrtine. Srbija je zaigrala odlično, razigrao se Raduljica, što je Brazilce dovodilo do očaja. Posle faula Nenea nad našim centrom usledili su žestoki protesti "karioka". Sudije su dosudile dve tehničke greške, a nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja bio je fenomenalni Miloš Teodosić. "Orlovi" se tada odlepljuju na 58:43. To je demoralisalo Brazilce, koji su sve više srljali, a naši reprezentativci ubacivali su sve što je išlo ka košu.

  Miroslav Raduljica bio je odličan pod košem

Bogdan Bogdanović je pogađao kada je bilo najpotrebnije

Požrtvovano za svaku loptu

Kormilar "orlova": Aleksandar Đorđević

Miloš Teodosić je briljirao protiv Brazila

Nene zakucava preko Birčevića

Bogdan Bogdanović

 

Sevala je dalekometna paljba. Bogdanović je pogodio trojku sa devet metara, Kalinić i Birčević nastavili da pogađaju iz daljine, Krstić se razigrao i prednost je stigla do rekordnih 31 poen razlike.

 

 

 

SRBIJA: Teodosić 23, Simonović, Jović, Bogdanović 12, Bjelica 8, Marković 9, Kalinić 5, Birčević  3, Krstić 10, Raduljica 10, Katić, Štimac 4.

 

BRAVO "ORLOVI" - VI STE NAŠI HEROJI!

 

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

40. minut - Srbija je pobedila Brazil 84:56.

38. minut - "Orlovi" se poigravaju sa NBA zvezdama Brazila. Kalinić je lupio "bananu" Barbosi.

37. minut - Birčevićeva trojka za +29. Sve polazi od ruke izabranicima Aleksandra Đorđevića. Kakva furiozna igra Srbije. Brazilci u nokdaunu.

35. minut - Zakucavanje Raduljice za +29. "Orlovi" već mogu da slave plasman u polufinale.

33. minut - Kakva trojka Bogdanovića. Kolega Šarenac sa RTS kaže sa druge planete. Srbija je u polufinalu SP. Ogroman uspeh izabranika Aleksandra Đorđevića.

32. minut - Stefan Marković za +25. Srbija na pragu polufinala. Nikola Kalinić za +26. BRAVO "ORLOVI"

30. minut - Krstić se razigrao. Posle treće četvrtine - 66:44 za Srbiju. "Orlovi" na pragu velikog uspeha, plasmana u polufinale SP.

29. minut - Srbija demolira "karioke". Trojka Neta za Brazila. Vraća Marković.

28. minut - Krstić za rekordnih +21.

27. minut - Poeni Krstića za 55:38. Idemo Teo! Trojka za +20. 23 poena fenomenalnog Miloša Teodosića. Samo 6 poena Brazila za osam minuta u trećoj četvrtini.

25. minut - Prvi poeni Leandra Barbose.

24. minut - Marković za +16. Uertas smanjuje - 50:36. Trojka Bogdanovića. Teodosić fenomenalan, već 20 poena.

23. minut - Novi poeni Raduljice u drugom poluvremenu. Njegovih pet poena za manje od tri minuta igre u trećoj četvrtini. Dve tehničke greška Brazila. Prilika da se Srbija odlepi. Teodosić nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja.

22. minut - Raspoložen je Raduljica na startu drugog poluvremena.

21. minut - Opet zakucavanje Raduljice na startu. Srbija na +9 posle poena Bogdanovića.

20. minut - Srbija odgovara serijom 8:0. Krstić za 37:32. Bogdanović nije iskoristio poslednji napad, Kraj prvog poluvremena - 37:32 za Srbiju.

19. minut - Tri bacanja za Teodosića posle faula Garsije. Nepogrešiv je naš plej sa linije slobodnih bacanja.

18. minut - Bjelica vraća trojkom Srbiju u život - 32:32.

17. minut - Nena smanjuje na 29:28. Serija Brazila 7:0. Bogdanović je izgubio dve lopte, u kontranapadima "karioke" kažnjavaju nekoliko "žutih minuta" Srbije.

15. minut - Sjajna rampa Bjelice nad Vieirom. Fenomanelni Teo za 29:23. Đorđevć je zatražo tajm-aut posle zakucavanja Nenea.

14. minut - Konačno je Garsija promašio šut za tri poena. Raduljica sa linije slobodnioh bacanja povećava prednost "orlova" - 27:23.

13. minut - Nene promašuje zakucavanje. Razigrao se i Bogdanović.

12. minut - Nova trojka Garsije. Vodi Brazil. Serija 6:0 za "karioka". Teodosić vraća trojku. Bravo Teo! Naš najbolji igrač u dosadašnjem toku meča. Već 11 poena našeg pleja.

11. minut - Aleks Garsija smanjuje trojkom - 21-20.

10. minut - Bjelica dobrim prodorima stvara probleme Brazilcima. Prvi poeni Bogdanovića za 21:17. Kraj prve četvrtine.

9. minut - Odlična rampa Bogdanovića Varežau.

8. minut - Srbija ima probleme u napadu, ali su i Brazilci stali sa šutem. Prvi poeni na utakmici za Nemanju Bjelicu.

7. minut - Bjelica nije iskoristio dva poslednja napada "orlova".

6. minut - Teodosić sjajan. "Orlovi" dobri u odbrani, sigurni u napadu. Vieira nam pravi najveće probleme.

4. minut - Dobar početak Srbije. Zasad izjednačena utakmica. Teodosić raspoložen, već je postigao šest poena.

3. minut - Vierira postiže trojku za izjednačenje. Teodosić vraća trojku.

2. minut - Vieira postiže nove poene za Brazil. Teodosić će imati tri slobodna bacanja posle faula Barbose. Siguran je sva tri puta naš plejmejker.

1. minut - Utakmica je počela. Prvi napad Brazilci su iskoristili. Raduljica zakucava za prve poene Srbije.

Startna postava Srbije je: Teodosić, Marković, Kalinić, Bjelica, Raduljica. Za Brazil: Uertas, Barbosa, Vieira, Varežao, Spliter.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.