Predstavnik REM-a: Pink i Hepi ispunjavaju sve obaveze, imaju sve propisane programe

Izvor: Beta, 17.Maj.2023, 11:37

Predstavnik REM-a: Pink i Hepi ispunjavaju sve obaveze, imaju sve propisane programe

Načelnik Službe REM-a za nadzor i analizu Stevica Smederevac izjavio je danas da programi televizija sa nacionalnom frekvencijom u potpunosti ispunjavaju uslove koji su propisani.Na sednici skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje koji danas razmatra Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. do kraja marta 2023. s posebnim osvrtom na izveštavanje o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podneo REM, Smederevac je istakao da je, možda, bilo manjih problema na početku tog perioda, kada su televizije ponovo dobile dozvole.Međutim, ulaskom u ovu godinu, prema oceni REM-a, više nije bilo problema."Pink je u smislu programa i žanrova ispunio sve zakonske uslove", rekao je predstavnik REM-a i objasnio da nije propisan procenat određenih programa, kao što je dečji ili kulturni, već je bitno da ih ima."Pink je ispunio sve svoje obaveze, Hepi isto. Hepi ne emituje rijaliti, poslednji su bili 'Parovi' kojih nema godinu i po dana. Vi slušate da Pink i Hepi truju javnost svojim rijalitijima", rekao je Smederevac i više puta ponovio da to nije tačno.Televizija B92 malo zaostaje za svojim elaboratom, kazao je Smederevac i najavio da će se sa njima razgovarati, dok je i TV Prva ispunila sve svoje obaveze.Kad je ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li su Pink i Hepi zaista ispunili obaveze: Šta su rekli poslanici opozicije, a šta vlast, tokom rasprave o izveštaju REM-a?

Izvor: Danas, 17.Maj.2023

Većina poslanika Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije prihvatila je šestomesečni izveštaj REM-a o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. do kraja marta 2023. sa posebnim osvrtom na izveštavanje o slučajevima nasilja u televizijskim programima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.