Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2017, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnički dom: Odgođena rasprava o izvještaju o radu Savjeta ministara

SARAJEVO - Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH danas su odgodili raspravu o izvještaju o radu Savjeta ministara BiH za narednu sjednicu.

Naime, dogovoreno je da se  parlamentarnim komisijama da prilika da još jednom razmotre izvještaj uz prisustvo predstavnika Savjeta ministara BiH, te da  na sjednici Doma kad se bude raspravljalo o ovome izvještaju budu svi ministri.

Staša Košarac (SNSD), poslanik u Predstavničkom domu BiH rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << danas u Sarajevu da i inicijativa o skidanju sa dnevnog reda današnje sjednice Izvještaja o radu Savjeta ministara BiH za 2016. godinu pokazuje da je primjetna nerovoza kod onih što "nazor vrše vlast na nivou institucija BiH".

Košarac je rekao  da je postojala inicijativa od SDA, SDS-a i još nekih političkih stranaka da se danas ne raspravlja o radu Savjeta ministara što dovoljno govori o tome da je Savjet ministara totalno raspadnut i da nema više tu vrstu legitimiteta da svoj posao radi  kako bi trebalo, a to je isključivo kao pomoćno tijelo Predsjedništva BiH.

"Postoji  nerovoza u vladajućoj koaliciji s obzirom na činjenicu da nisu sigurni da li danas može biti usvojen Izvještaj o radu Savjeta ministara i oni su danas to pokušali da urade na takav način da pokušaju kroz zaključak Kolegija da se ta tačka skine sa dnevnog reda“, kazao je Košarac.

Košarac je rekao da je nemoguće da se ova tačka skine sa dnevnog reda s obzirom na činjenicu  da je dnevni red usvojen.

"Uvjeren sam da nema argumenata za skidanje ove tačke i neka štite interese Savjeta ministara“, kazao je Košarac.

Prema njegovim riječima, politika SNSD-a je jasna  i smatraju i odgovorno tvrde da postoje političke tendecije koje žele od Savjeta ministara da naprave vladu BiH.

Košarac ističe da SNSD ne podržava rad Savjeta ministara od prvog dana.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Lovrinović: Podržao sam zahtjev SNSD-a za smjenu Džaferovića

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2017

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika HDZ-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović podržao je danas svojim glasom poslanike SNSD-a koji su ponovo tražili da se u dnevni red sjednice ovog doma uvrsti tačka o smjeni predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefika...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.