Predstavljen prvi “mCloud” servis u Srbiji

Izvor: Blic, 03.Jun.2013, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen prvi “mCloud” servis u Srbiji

Prvi pravi cloud servis u Srbiji “mCloud”, namenjen za hostovanje internet sajtova i veb servisa na najsavremeniji način i koji omogućava lakše pokretanje biznisa na Internetu, predstavila je danas kompanija "Mejnstrim".

Servis “mCloud” je najmodernija i najnaprednija cloud platforma koja se oslanja na hardverske, softverske i mrežne resurse najvišeg kvaliteta.

Boško Radivojević, predstavnik kompanije "Mejnstrim", rekao je da ova kompanija hostuje sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od deset sajtova koji imaju najveću posećenost, pregled strana ili broj korisnika.

- Naša ideja je da se na tržište probijamo isključivo kvalitetom i uslugom koja je maskimalnog nivoa. Da naša oprema besprekorno radi, možete zaključiti ako odete na sajtove Blica, Novosti, Limunda i drugih. “mCloud” je zasnovan na potpuno superiornom hardveru i softveru. Svi serveri su potpisani od strane kompanije "Fujitsu", čuvanje podataka se vrši na NetApp storidž jedinicama, a mrežno okruženje je bazirano na Cisco opremi. Softversko rešenje za cloud čini renomirana i veoma napredna OnApp platforma - rekao je Radivojević.

Sami servisi su profilisani tako da pokriju sve ono što se cloud-om može pokriti, pa su tako korisnicima na rasploganju “mApp”, “mServer”i “mDataCenter”, kao i dodatni servisi za registraciju domaćih i internacionalnih domena, zakup SSL sertifikata, upotreba DNS servera, dodeljivanje IP adresa prema potrebama i slično.

Veoma bitna karakteristika “mCloud-a” je što korisnik može da sam kompletno preko self-service protala određuje sve parametre sistema. Ukoliko negde “zapne” na raspolaganju mu je podrška vrhunskih profesionalaca.

Na predstavljanju servisa “mCloud” prisustvovali su i Zoran Stanojević urednik RTS-a, Hans Lampreht, regionalni menadžer za Adriatik regiju NetApp, Nebojša Bjelotomić, direktor “Fujitsu Technology Solutions” i Kosten Meterveli, šef komercijanle službe OnApp.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.