Predsedništvo SNS raspravlja o novoj Vladi i ministrima

Izvor: N1 televizija, 01.Avg.2016, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsedništvo SNS raspravlja o novoj Vladi i ministrima

Potpredsednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović rekla je da će Vlada Srbije biti formirana u zakonskom roku i da je važno da bude bolja i efikasnija nego što je bila prethodna.

Odgovarajući na pitanje da li je formiranje Vlade na pomolu s obzirom da je danas u 16 časova sednica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović je rekla da je mnogo stvari do sada pokrenuto i da mnogo toga mora da se završi.

Zorana Mihajlović je rekla za RTS da će na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Predsedništva SNS biti reči o tome, ali i personalnim rešenjima. "Normalno je da se razgovara i o personalnim rešenjima. To su upravo mesta gde treba da se razgovara o personalnim rešenjima", rekla je ona.

Na pitanje da li će ostati u Vladi Srbije, Mihajlović je rekla da onaj ko formira svoj tim vodi računa o svakom članu tima.

"Dakle, koliko ko može da uradi. A čuli ste premijera i to je nešto što je najvažnije. Semafor je važan, rad i rezultat su važni. Rekla bih i da premijer i određeni resori imaju ogromne rezultate", navela je ona.

Poruke iz Zagreba loše po samu Hrvatsku

Zorana Mihajlović je ocenila da su poruke koje Hrvatska upućuje Srbiji loše po samu Hrvatsku

"Ništa novo. To se dešavalo i dešava se. U jeku je njihova kampanja. Mislim da je to loše za samu Hrvatsku. Nije baš dobra slika sa stanovišta EU, koja ne reaguje. Srbija je pokazala i svojim radom i ponašanjem i politikom da je centar regiona da se maksimalno trudi da održi regionalnu povezanost i koordinacija. Moguće je da drugi sa tim imaju problem," rekla je ona.

Zorana Mihajlović je navela da se zna kakva je Srbija, ali da mora da odgovori na određene stvari, jer to vređa srpski narod.

Uvek se nađu oni koji bi da izigraju zakon

Ministarka Mihajlović izjavila je i da je Zakon o ozakonjenju donet kako bi pomogao ljudima, ali da postoji deo objekata koji nije mogao da bude ozakonjen i koji mora da se ruši.

Ona je rekla da su opštine dobile nalog da popišu nelegalne objekte i da se uvek nađu oni koji pokušavaju da izigraju zakon, najavivši da će zbog toga svi biti sankcionisani.

Mihajlović je poručila da će odgovarati oni koji su nelegalno gradili, ali i građevinski inspektori i načelnici koji nisu delovali u skladu sa zakonom.

Država je uradila važne stvari da bi došo do ozakonjenja i omogućila da svako dobije građevinsku dozvolu u roku od osam dana, pa sada neće dozvoliti da neko nađe neku stranputicu vezanu za zakon, kazala je Mihajlović.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.