Predsednika Mauritanije upucala lična garda

Izvor: Kurir, 14.Okt.2012, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednika Mauritanije upucala lična garda

Predsednik Mauritanije Muhamed Uld Abdel lakše je ranjen kada je vojna patrola greškom otvorila vatru na kolonu vozila u kojoj se nalazio, saopštili su zvaničnici.

Abdelaziz (55), koji je lakše ranjen u ruku,  operisan je u vojnoj bolnici u Nuakšotu, a potom je  otputovao u Pariz kako bi mu se pružila "dodatna medicinska nega",.

U vojnoj bolnici u Nuakšotu urađena mu je prva operacija tokom koje je metak izvađen, javili su mediji pozivajući se na bezbednosne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izvore.

"Predsednik će biti prebačen u Pariz gde će u jednoj specijalističkoj bolnici dobiti dodatnu medicinsku negu", navodi se iz istih izvora.

Ne precizira se gde je predsednik bio pogođen kao ni da li će povreda ostaviti posledice

"Jedna patrola je pucala na predsednički konvoj koji se vraćao u Nuakšot zato što nije prepoznala njegovu kolonu vozila", izjavio je ministar za komunikacije Hamdi Uld Madžub.

"Građani Mauritanije mogu biti mirni, predsednik je dobro. On je sam izašao iz vozila po dolasku u bolnicu i hodao je bez problema", dodao je Madžub.

Nekoliko stotina ljudi okupilo se isped bolnice kako bi saznali šta se dogodilo sa predsednikom.

Abdelaziz je došao na vlast 2008. u vojnom puču, a naredne godine je pobedio na predsedničkim izborima održanim prema sporazumu sa protivnicima državnog udara.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.