Predsednik Mauritanije greškom lakše ranjen

Izvor: Blic, 14.Okt.2012, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Mauritanije greškom lakše ranjen

Predsednik Mauritanije Muhamed Uld Abdel lakše je ranjen kada je vojna patrola greškom otvorila vatru na kolonu vozila u kojoj se nalazio, saopštili su zvaničnici.

Abdelaziz (55), koji je lakše ranjen u ruku, sada se nalazi u vojnoj bolnici u Nuakšotu, javio je BBC.

"Jedna patrola je pucala na predsednički konvoj koji se vraćao u Nuakšot zato što nije prepoznala njegovu kolonu vozila", izjavio je ministar za komunikacije Hamdi Uld Madžub.

"Gradjani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mauritanije mogu biti mirni, predsednik je dobro. On je sam izašao iz vozila po dolasku u bolnicu i hodao je bez problema", dodao je Madžub.

Nekoliko stotina ljudi okupilo se isped bolnice kako bi saznali šta se dogodilo sa predsednikom.

Abdelaziz je došao na vlast 2008. u vojnom puču, a naredne godine je pobedio na predsedničkim izborima održanim prema sporazumu sa protivnicima državnog udara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednika Mauritanije upucala lična garda

Izvor: Kurir, 14.Okt.2012

Predsednik Mauritanije Muhamed Uld Abdel lakše je ranjen kada je vojna patrola greškom otvorila vatru na kolonu vozila u kojoj se nalazio, saopštili su zvaničnici...Abdelaziz (55), koji je lakše ranjen u ruku,  operisan je u vojnoj bolnici u Nuakšotu, a potom je  otputovao u Pariz kako bi mu...

Nastavak na Kurir...

Predsednika Mauritanije lakse ranila lična vojska

Izvor: Glas javnosti, 14.Okt.2012

Predsednik Mauritanije Muhamed Uld Abdel lakše je ranjen kada je vojna patrola greškom otvorila vatru na kolonu vozila u kojoj se nalazio, saopštili su zvaničnici...Abdelaziz (55), koji je lakše ranjen u ruku, sada se nalazi u vojnoj bolnici u Nuakšotu, javio je BBC..."Jedna patrola je pucala...

Nastavak na Glas javnosti...

Predsednik Mauritanije ranjen greškom

Izvor: RTS, 14.Okt.2012

Muhamed Uld Abdelaziz, predsednik Mauritanije, lakše je ranjen kada je vojna patrola greškom otvorila vatru na kolonu vozila u kojoj se nalazio. Otputovao je u Francusku radi daljeg lečenja...Predsednik Mauritanije Muhamed Uld Abdelaziz, koji je juče ranjen, otputovao je danas u Francusku radi daljeg...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.