Predsednik odbora: Predlog Zakona o nestalim bebama na jednoj od prvih sednica prolećnog zasedanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2019, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik odbora: Predlog Zakona o nestalim bebama na jednoj od prvih sednica prolećnog zasedanja

Predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Petar Petrović izrazio je danas očekivanje da će se Predlog zakona o nestalim bebama naći pred poslanicima Skupštine Srbije na jednoj od prvih sednica prolećnog zasedanja.

On je tokom razgovora sa direktorom Direktorata za ljudska prava Saveta Evrope Kristofom Poarelom kazao da predlog tog zakona nije ranije donet jer je u pitanju "veoma osetljiva materija" što je kako je rekao, "zahtevalo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mnogo opreznosti kako bi s jedne strane bio prihvatljiv roditeljima nestale dece a sa druge, primenljiv u praksi", saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Direktor Direktorata za ljudska prava Saveta Evrope izrazio je zadovoljstvo što je Predlog zakona o nestalim bebama ušao u skupštinsku proceduru čime je kako je rekao, preduzet važan korak ka njegovom usvajanju.

Poarel je u razgovoru sa članovima skupštinskog Odbora za ;pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu preneo očekivanje Komiteta ministara SE da će Skupština Srbije usvojiti taj zakon po hitnom postupku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.