Predsednik Vučić danas u Državnom data centru u Kragujevcu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2021, 09:04

Predsednik Vučić danas u Državnom data centru u Kragujevcu

Platforma predstavlja superkompjuter poslednje generacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas puštanju u rad prve Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju u Srbiji, u Državnom data centru u Kragujevcu.

Događaju će prisustvovati i predsednica Vlade Ana Brnabić, američki ambasador Entoni Godfri, kao i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović, koji će potpisati Sporazum o korišćenju prve Nacionalne platforme za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veštačku inteligenciju sa tehničkim fakultetima, svim naučno-tehnološkim parkovima i sa tri instituta.

Kako je saopšteno, ta platforma predstavlja superkompjuter poslednje generacije, visokih performansi, spreman da obradi ogromnu količinu informacija u kratkom vremenskom periodu.

Zahvaljujući toj platformi, kako se navodi, Srbija je spremna da napravi novi iskorak u procesu digitalizacije i obezbedi alat za još brži i snažniji razvoj istraživačke i inovativne zajednice.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas u Državnom data centru u Kragujevcu

Izvor: B92, 06.Dec.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas u 11 sati puštanju u rad prve Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju u Srbiji, u Državnom data centru u Kragujevcu.

Nastavak na B92...

VUČIĆ OBIŠAO DRŽAVNI DATA CENTAR U KRAGUJEVCU: Potpisan sporazum - "Ovo je posebno važno za mlade, mnogo sam srećan" (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2021

Veliki dan za našu zemlju...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je puštanju u rad prve Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju u Srbiji, u Državnom data centru u Kragujevcu...Predsednik Vučić prokomentarisao pitanje novinara rekavši da je izuzetno važno da ljudi ostaju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Puštena u rad prva Nacionalna platforma za veštačku inteligenciju u Kragujevcu

Izvor: RTS, 06.Dec.2021

U Državnom data centru u Kragujevcu puštena je u rad prva Nacionalna platforma za veštačku inteligenciju u Srbiji. Superkompujteri, veštačka inteligencija su šansa i za Srbiju, možemo da budemo tehnološki "hab", rekao je predsednik Aleksandar Vučić posle otvaranja Centra. ...

Nastavak na RTS...

PREDSEDNIK VUČIĆ U DATA CENTRU U KRAGUJEVCU: Ovo je posebno važno za mlade ljude! Srbija ima prvi superkompjuter u regionu

Izvor: Kurir, 06.Dec.2021

Potpisan ugovor o korišćenju Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju između direktora Data centra i dekana tehničkih fakulteta.

Nastavak na Kurir...

Kragujevac: Predsednik Vučić poručio da Srbija postaje lider u informatičkim tehnologijama

Izvor: Danas, 06.Dec.2021

U kragujevačkom Državnom data centru danas su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predesnica Vlade Ana Brnabić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri prisustvovali puštanju u rad prve Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.