Predsednik Srbije u Rumuniji: Manjine su most koji spaja, a ne razdvaja države i narode (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije u Rumuniji: Manjine su most koji spaja, a ne razdvaja države i narode (FOTO)

Naglašena važnost ekonomske saradnje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru sa predsednicima oba doma rumunskog parlamenta, da Srbija i u budućnosti očekuje podršku Rumunije na svom evropskom putu i poručio da su nacionalne manjine most koji spaja, a ne razdvaja države i narode.

Pročitajte i:

U razgovoru sa predsednikom Senata Parlamenta Rumunije Kalinom Popeskuom Tarićeanuom, Vučić je naglasio važnost ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saradnje dve zemlje, ukazujući da je ona veoma napredovala, posebno u oblasti energetike i pozdravio povećanje trgovinske razmene, kao i povećanje broja rumunskih turista u Srbiji.

On je istakao da su prava rumunske manjine u Srbiji zagarantovana, da je danas na sednici Vlade imenovan koopredsednik u Međuvladinoj mešovitoj komisiji za nacionalne manjine i naglasio da ne postoje prepreke za poboljšanje situacije za medije na rumunskom jeziku.

Naglasio je da su nacionalne manjine most koji spaja, a ne razdvaja susedne države i narode, te da je položaj nacionalnih manjina u Srbiji regulisan po najvišim evropskim standardima.

U razgovoru sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Livijuom Dragneom Vučić je istakao a su Srbija i Rumunija prijateljske zemlje.

On je naglasio da su glavne teme za dve zemlje rešavanje problema Kosova i Metohije i podrška Rumunije po tom pitanju, izgradnja autoputa Temišvar - Beograd i stanje nacionalnih manjina.

Tokom sastanka naglašena je neophodnost jačanja interparlamentarne saradnje.

Constructive meeting with @avucic, President of Serbia, in Bucharest. We discussed the importance of consolidating our bilateral relations. Good talks about the ways in which our country can support Serbia’s EU path, including from Romania’s role as EU Council Presidency in 2019. pic.twitter.com/nHlNwPgV6Q

— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) March 8, 2018

Predsednik Srbije, koji boravi u jednodnevnoj poseti Bukureštu, sastao se danas najpre sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom, a na zajedničkoj konferenciji za štampu oni su istakli prijateljske odnose dve zemlje.

Vučić se zatim sastao i sa premijerkom Rumunije Vjorikom Danćilom koja je u njegovu čast priredila radni ručak, a teme razgovora su bile evropske integracije, ekonomska saradnja i bilateralni odnosi.

Na kraju posete on je položio venac na Spomenik neznamom junaku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.