Predsednik Meksika direktno imenovao novog sudiju Vrhovnog suda

Izvor: B92, 15.Dec.2023, 00:44

Predsednik Meksika direktno imenovao novog sudiju Vrhovnog suda

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador danas je imenovao Leniju Batres za novog sudiju Vrhovnog suda.

On je to uradio nakon što su poslanici ranije odbili da odobre jednog od njegovih prethodnih kandidata.

Batres, koja će se odmah pridružiti Vrhovnom sudu, radila je za gradsku vladu Meksiko Sitija u njenim agencijama za urbani razvoj, stanovanje i javni prostor, preneo je Rojters.

Vladu glavnog grada vode zvaničnici iz Obradorove levičarske partije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << MORENA, a Batres je sestra gradonačelnika Meksiko Sitija Martija Batresa. Lopez Obrador, u poslednjoj godini predsedničkog mandata, više puta je bio u sukobu sa Vrhovnim sudom, za koji navodi da je korumpiran i deluje u suprotnosti sa njegovom agendom.

Prošlog meseca on je senatorima ponudio tri moguća kandidata za popunjavanje upražnjenog mesta u sudu, ali gornji dom Kongresa nije odobrio nijednog od njih, za šta je potrebna dvotrećinska većina. Batres će u 11-članom Vrhovnom sudu imati 15-godišnji mandat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NE BUDITE ISPROVOCIRANI" Meksički predsednik pozvao Argentince da mirno protestuju protiv vlade novog predsednika Havijera Mileja (VIDEO)

Izvor: Blic, 15.Dec.2023

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador danas je preporučio Argentincima da mirno protestuju protiv nove vlade radikalnog libertarijanskog predsednika Havijera Mileja, koji je prošle nedelje preuzeo dužnost obećavajući duboke budžetske rezove u pokušaju da ukroti trocifrenu inflaciju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.