Četvrtak, 14.12.2023.

23:28

Predsednik Meksika direktno imenovao novog sudiju Vrhovnog suda

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador danas je imenovao Leniju Batres za novog sudiju Vrhovnog suda.

Izvor: B92

Predsednik Meksika direktno imenovao novog sudiju Vrhovnog suda
EPA-EFE/Isaac Esquivel

On je to uradio nakon što su poslanici ranije odbili da odobre jednog od njegovih prethodnih kandidata.

Batres, koja će se odmah pridružiti Vrhovnom sudu, radila je za gradsku vladu Meksiko Sitija u njenim agencijama za urbani razvoj, stanovanje i javni prostor, preneo je Rojters.

Vladu glavnog grada vode zvaničnici iz Obradorove levičarske partije MORENA, a Batres je sestra gradonačelnika Meksiko Sitija Martija Batresa. Lopez Obrador, u poslednjoj godini predsedničkog mandata, više puta je bio u sukobu sa Vrhovnim sudom, za koji navodi da je korumpiran i deluje u suprotnosti sa njegovom agendom.

Prošlog meseca on je senatorima ponudio tri moguća kandidata za popunjavanje upražnjenog mesta u sudu, ali gornji dom Kongresa nije odobrio nijednog od njih, za šta je potrebna dvotrećinska većina. Batres će u 11-članom Vrhovnom sudu imati 15-godišnji mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: