Predsednik Irana: Nećemo rat ni sa kim

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2013, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Irana: Nećemo rat ni sa kim

Iran neće rat ni sa kojom zemljom. Mi smo za mir i prijateljstvo s narodima u našem regionu, rekao je novi predsednik Irana, Hasan Rohani koji je preuzeo dužnost početkom avgusta.

Novi, miroljubivi predsednik Irana

Nazivajući Izrael "napadačem", Rohani je rekao da je ta država "počinila nepravde i svojom ratobornom politikom izazvala nestabilnost u regionu".

 

Na pitanje o tome da li on, kao i njegov prethodnik Mahmud Ahmadinedžad, smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je holokost samo mit, Rohani je odgovorio: "Nisam istoričar, ja sam političar".

 

"Nama je važno da se narodi približe i da mogu da izbegnu svaku agresiju ili nepravdu", rekao je Rohani koji će iduće nedelje doputovati u Njujork, na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija. U prvom delu intervjua za NBC, emitovanom u sredu, Rohani je rekao da Iran nikada neće proizvesti atomsku bombu, iako to sumnjaju zapadne sile.

 

Predsednik Islamske Republike je takođe pozdravio "pozitivan i konstruktivan" ton svog američkog kolege Baraka Obame i izneo da se nada "malim koracima" za uspostavljanje diplomatskih odnosa dveju vlada-neprijatelja, prekinutih posle Islamske revolucije 1979. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Novi predsednik Irana: Nećemo rat ni sa kim

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2013

Iran neće rat ni sa kojom zemljom. Mi smo za mir i prijateljstvo s narodima u našem regionu, rekao je novi predsednik Irana, Hasan Rohani koji je preuzeo dužnost početkom avgusta...Nazivajući Izrael "napadačem", Rohani je rekao da je ta država "počinila nepravde i svojom ratobornom politikom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.