Novi predsednik Irana: Nećemo rat ni sa kim

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2013, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi predsednik Irana: Nećemo rat ni sa kim

Iran neće rat ni sa kojom zemljom. Mi smo za mir i prijateljstvo s narodima u našem regionu, rekao je novi predsednik Irana, Hasan Rohani koji je preuzeo dužnost početkom avgusta.

Nazivajući Izrael "napadačem", Rohani je rekao da je ta država "počinila nepravde i svojom ratobornom politikom izazvala nestabilnost u regionu".

Na pitanje o tome da li on, kao i njegov prethodnik Mahmud Ahmadinedžad, smatra da je holokost samo mit, Rohani je odgovorio: "Nisam istoričar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ja sam političar".

"Nama je važno da se narodi približe i da mogu da izbegnu svaku agresiju ili nepravdu", rekao je Rohani koji će iduće nedelje doputovati u Njujork, na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija. U prvom delu intervjua za NBC, emitovanom u sredu, Rohani je rekao da Iran nikada neće proizvesti atomsku bombu, iako to sumnjaju zapadne sile.

Predsednik Islamske Republike je takođe pozdravio "pozitivan i konstruktivan" ton svog američkog kolege Baraka Obame i izneo da se nada "malim koracima" za uspostavljanje diplomatskih odnosa dveju vlada-neprijatelja, prekinutih posle Islamske revolucije 1979. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Predsednik Irana: Nećemo rat ni sa kim

Izvor: Blic, 19.Sep.2013

Iran ne želi da zarati "ni sa jednom zemljom", rekao je predsednik Iran Hasan Rohani u danas emitovanom intervjuu za američku TV NBC..."Mi nećemo rat ni sa kojom zemljom. Ni smo za mir i prijateljstvo s narodima u našem regionu", rekao je novi predsednik Irana, koji je preuzeo dužnost početkom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.