Predsednica Skupštine Kosova traži smenjivanje članova Vlade sa Srpske liste

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2020, 18:02

Predsednica Skupštine Kosova traži smenjivanje članova Vlade sa Srpske liste

Predsednica Skupštine Kosova, Vjosa Osmani, pozvala je sve političke stranke da podrže rezoluciju u Skupštini kojom se od Vlade traži da smeni svoje članove sa Srpske liste, koji su se priključili predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "u političkoj i diplomatskoj kampanji protiv Kosova".

"Čak i ako ostavimo po strani pitanje anti-KOVID-19, poziv Srpske liste (koalicionog partnera od čijih glasova zavisi Vlada Kosova) da podrži politički i diplomatski stav Srbije protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kosova je poziv protiv ustavnog uređenja i suvereniteta naše zemlje", napisala je ona na Fejsbuku.

Pozvala je sve političke stranke da podrže usvajanje rezolucije/deklaracije u Skupštini kojom se traži da Vlada Kosova razreši te svoje članove.

Povod za ovakav zahtev predsednice kosovskog parlamenta je izjava zamenika premijera Vlade Kosova Gorana Rakića posle sednice Kriznog štaba za prevenciju korona virusa na severu Kosova kada je on ponovio da nove mere o kojima je odluku donela Vlada Srbije treba primenjivati i na severu Kosova.

"Od danas, u narednih nedelju dana, od 21.00 uveče do 05.00 časova ujutro zabranjuje se kretanje svih osoba, osim onih lica koja su odgovorna za borbu protiv pandemije i održavanja javnog reda i mira", odluka je Kriznih štabova - naveo je Rakić i dodao da se zabranjuje ulazak i izlazak sa teritorija četiri opštine na severu, osim osobama s posebnim dozvolama za to.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.