Pre dve nedelje imali su nula pacijenata, a sada imaju i bebu od 10 dana

Izvor: B92, 12.Avg.2021, 13:43

Pre dve nedelje imali su nula pacijenata, a sada imaju i bebu od 10 dana

Beograd -- Načelnica Dečje klinike KBC Dragiša Mišović dr Olivera Ostojić kaže da se blago povećava broj dece koja su na bolničkom lečenju zbog kovida 19.

"Pre samo dve nedelje imali smo nula pacijenata", rekla je ona i dodala da je među obolelima i beba od deset dana koja je došla sa zaraženom majkom.

Ona je za Euronews Srbija navela da je Dečje odeljenje u Mišoviću pre dve nedelje bilo potpuno prazno, da nisu imali pacijenata, a da sada imaju pet-šest >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pacijenata na bolničkom lečenju.

"Bili smo pre dve nedelje sa nula pacijenata. Disktretno se povećava broj zaražene dece, ali nije alarmantno. Deca dolaze s blažim simptomima. Dolaze iz unutrašnjosti. Dobili smo i bebu od 10 dana koja je došla sa mamom koja je zaražena. Kreću da dolaze i najmanja deca, koja dobijaju infekciju od roditelja", kaže dr Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.