Praznični vikend i nove mere: Ko (ne) sme napolje, kada se izvode ljubimci...

Izvor: B92, 30.Apr.2020, 18:26

Praznični vikend i nove mere: Ko (ne) sme napolje, kada se izvode ljubimci...

Policijski čas počeo je danas u 18 časova i, prema poslednjoj odluci Vlade, trajaće do subote u 5 ujutru.

Ovakva odluka donosi i drugačije mere za vikend, pa će u subotu i nedelju policijski čas funkcionisati kao i radnim danima - od 18 časova do 5 ujutru narednog dana.

Zabrana kretanja u petak 1. maja ne odnosi se na penzionere. Odlukom Vlade najstarijim sugrađanima omogućen je izlazak u bilo koje doba dana i to dva puta dnevno na sat vremena, a najdalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 600 metara od mesta stnovanja.

Kao što će policijski čas za vikend funkcionisati po režimu za radne dane, tako će i izlazak penzionerima biti omogućen nakon 18 časova i to jednom, po pravilima koja su već na snazi.

Nova mera koja će važiti nakon policijskog časa je zabrana okupljanja više od dvoje ljudi u javnom prostoru i odnosi se na 2. i 3. maj.

Vlasnici kućnih ljubimaca u petak 1. maja imaće pravo da ih izvedu na puta u toku dana i to u periodu od 8 do 10 ujuturu i od 23 do 1 posle ponoći. Tokom subote i nedelje izvodiće svoje ljubimce u periodu od 23 časa do 1 sat iza ponoći.

Osobe sa autizmom, kao i sve osobe sa smetnjama u razvoju izuzete su od novih mera, pa ostaje mogućnost da izlaze u bilo koje vreme sa jednim pratiocem, a jedino ograničenje je da šetnja može biti u krugu od 200 metara od mesta stanovanja. Tokom šetnje je bitno da se pridržavaju mere koja važi za sve - nema kontakta.

Podsetimo, u poslednja 24 časa u Srbiji je zabeleženo još 285 slučajeva koronavirusa, što je ukupan broj zaraženih povećalo na 9.009.

Od početka epidemije u Republici Srbiji testirano je ukupno 85.645 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Dogodilo se i 179 smrtnih slučajeva.

B92 je organizacija koja brine o zaštiti životne sredine. Mi ublažavamo štetu nastalu zagađenjem u avio-saobraćaju i ulažemo napore da se smanji emisija izduvnih gasova. climatecare.org

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.