Poznati uslovi za oslobađanje otetog broda; Možemo da razgovaramo o brodu ako...

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 19:11

Poznati uslovi za oslobađanje otetog broda; "Možemo da razgovaramo o brodu ako..."

Član Vrhovnog političkog saveta jemenske vlade al-Huti odgovorio je na zahtev Sjedinjenih Američkih Država za oslobađanje zaplenjenog izraelskog broda.

"U slučaju da SAD i cionistički režim zaustave pokolj Palestinaca u pojasu Gaze i dozvole isporuku vode, lekova i hrane u Gazu, onda mogu da razgovaraju o izraelskom brodu", napisao je al-Huti.

On je takođe naglasio da je sve što su uradile jemenska mornarica i snage obalske odbrane u skladu sa principom reciprociteta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prethodno se na konferenciji za novinare obratio portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler.

"Zaplena broda Galaksi Leader u Crvenom moru je flagrantno kršenje međunarodnog prava. Zahtevamo momentalno oslobađanje broda i njegove posade i konsultovaćemo se sa našim saveznicima i partnerima iz UN o odgovarajućim narednim koracima", rekao je Miler.

Huti su u nedelju oteli izraelski teretni brod u Crvenom moru i uhapsili 52 člana posade, najavljujući taj potez kao početak daljih "mera odmazde protiv izraelskog režima”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.