Poziv Srbima da glasaju

Izvor: RTS, 22.Nov.2011, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv Srbima da glasaju

Važno je da Srbi, pogotovo oni koji imaju prebivalište u severnoj Dalmaciji i Lici, izađu na predstojeće izbore i glasaju na građanskoj listi, izjavio predsednik SDSS Slobodan Uzelac.

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Slobodan Uzelac pozvao je Srbe, koji imaju prebivalište u Lici i severnoj Dalmaciji, da izađu na predstojeće parlamentarne izbore u Hrvatskoj i da glasaju na građanskoj listi.

Uzelac je za RTS objasnio da bi se time "dobio bar još >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedan mandat, pored tri manjinska mandata koliko im garantuje Ustav" Hrvatske.

Na parlamentarnim izborima 4. decembra nacionalne manjine u Hrvatskoj će u manjinskoj, 12. izbornoj jedinici, birati osam poslanika po većinskom sistemu, od kojih Srbi biraju tri.

Za srpske glasove bori se 13 kandidata, sa dve stranačke liste (Samostalna demokratska srpska stranka i Savez za promene), jedne koalicije (Demokratska partija Srba, Naša stranka i Srpska narodna stranka), jedne nezavisne liste i jedan kandidat Udruženja Srba Osječko-baranjske županije.

Samostalna demokratska srpska stranka, koja je u dva mandata imala sva tri poslanika, nastojaće da to ostvari i sada sa kandidatima Miloradom Pupovcem, Vojislavom Stanimirovićem i Jovom Vukovićem, a četvrti mandat pokušaće da dobije u 9. izbornoj jedinici koja obuhvata Liku i severnu Dalmaciju gde je nosilac i prvi kandidat Slobodan Uzelac.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.