Читај ми!

Poziv Srbima da glasaju

Važno je da Srbi, pogotovo oni koji imaju prebivalište u severnoj Dalmaciji i Lici, izađu na predstojeće izbore i glasaju na građanskoj listi, izjavio predsednik SDSS Slobodan Uzelac.

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Slobodan Uzelac pozvao je Srbe, koji imaju prebivalište u Lici i severnoj Dalmaciji, da izađu na predstojeće parlamentarne izbore u Hrvatskoj i da glasaju na građanskoj listi.

Uzelac je za RTS objasnio da bi se time "dobio bar još jedan mandat, pored tri manjinska mandata koliko im garantuje Ustav" Hrvatske.

Na parlamentarnim izborima 4. decembra nacionalne manjine u Hrvatskoj će u manjinskoj, 12. izbornoj jedinici, birati osam poslanika po većinskom sistemu, od kojih Srbi biraju tri.

Za srpske glasove bori se 13 kandidata, sa dve stranačke liste (Samostalna demokratska srpska stranka i Savez za promene), jedne koalicije (Demokratska partija Srba, Naša stranka i Srpska narodna stranka), jedne nezavisne liste i jedan kandidat Udruženja Srba Osječko-baranjske županije.

Samostalna demokratska srpska stranka, koja je u dva mandata imala sva tri poslanika, nastojaće da to ostvari i sada sa kandidatima Miloradom Pupovcem, Vojislavom Stanimirovićem i Jovom Vukovićem, a četvrti mandat pokušaće da dobije u 9. izbornoj jedinici koja obuhvata Liku i severnu Dalmaciju gde je nosilac i prvi kandidat Slobodan Uzelac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара