Požari prete Podgorici, za gašenje angažovani avioni (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2018, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari prete Podgorici, za gašenje angažovani avioni (VIDEO)

Vetar otežava situaciju

Veliki požar izbio je danas na području Rogama, kod Podgorice, javljaju crnogorski mediji.

Pročitajte i:

Komandir Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Andrija Čađenović rekao je da je požar pretio da zahvati kuće, ali da je intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu.

Kako je naveo, Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada od 11 do 12 sati prijavljeno je više od 10 požara na različitim lokacijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Najkritičnije je bilo u Rogamima, gde su bile ugrožene kuće, ali smo uspeli da požar odbijemo - rekao je Čađenović dodajući da se radi na potpunom gašenju požara.

U gašenje vatre uključeni su i avioni, ali Čađenović ističe da gašenje otežava vetar.

Veliki požar kod Podgorice, kuće nisu ugrožene - https://t.co/uBT805IBYX 17:23 PODGORICA - Veliki požar izbio je danas na području Rogama, kod Podgorice, javljaju crnogorski mediji.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Andrija Čađenović rekao je da je požar preti... pic.twitter.com/VFSEdijv3Y

— Blok vesti (@blokvesti) 16. септембар 2018.

Pripadnici Službe zaštite Glavnog grada u pomoć pozvali i dve posade Vojske Crne Gore, kao i kolege iz Danilovgrada.

Kako navodi, Čađenović je rekao da je aktivan požar i u Kučkom selu Kupusci.

Veliki požar, koji se kretao sa Malog brda u pravcu Vranjskih njiva lokalizovan je, kao i nekoliko manjih požara koji su izbili na teritoriji užeg gradskog jezgra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.