Požarevljani se rashlađuju u zatvoru

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2010, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požarevljani se rashlađuju u zatvoru

Samo ograda deli bazen koji koriste građani Požarevca od kupališta zatvorenika u Kazneno-popravnom zavodu Zabela. Bazen, skoro olimpijskih razmera, u sastavu je zatvora, a Požarevljani koji u njemu žele da se osveže ovih vrelih dana za to plaćaju 150 dinara.

Karte prodaje radnik zatvorske Službe za obezbeđenje, a o čistoći bazena i oko njega brinu osuđenici. I juče, na julskoj vrelini deo bazena u kome se kupaju osuđenici bio je prepun. Mahom onih mlađih zatvorenika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
„Bazen je odličan za kupanje. Dimenzija je skoro olimpijskih razmera, a voda je dubine dva metra. Plivam i osvežavam se“, kaže Milan J. iz Kragujevca, koji se nada skorijem odlasku kući.

Miroslav K. sa Uba, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva, kaže da plivanjem leti prekraćuje vreme. „Izdržao sam deset godina. Molim se Bogu svakodnevno i svake nedelje palim sveću da ublaže kaznu jer sam ubio nehotice“, kaže on.

Pored bazena, u zatvoru postoje i tereni za rekreaciju na kojima osuđenici mogu da igraju fudbal, odbojku.

Međutim, oni opasniji osuđenici koji kaznu izdržavaju u okviru svoje zgrade upražnjavaju razne sporske aktivnosti, ali bazen ne mogu da koriste.

„Svi osuđenici, pre i popodne organizovano dolaze i mogu dva sata da koriste sportske terene i bazen. Organizujemo i razna takmičenja i pobednici dobijaju određene nagrade koje su vezane za pogodnosti u okviru zatvorenog dela Zavoda, kao što su posete“, kaže za Branislav Marković, načelnik Službe za tretman u Zabeli.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.