Požar u Novom Sadu: Vatrogasci izvlačili stanare kroz prozore - više njih povređeno VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 08.Maj.2021, 12:37

Požar u Novom Sadu: Vatrogasci izvlačili stanare kroz prozore - više njih povređeno VIDEO/FOTO

Više osoba povređeno je danas u požaru u zgradi u Ulici Stevana Hristića, u novosadskom naselju Satelit.

Najteže je povređena devetogodišnja devojčica koja je zadobila opekotine, rekao je za Tanjug portparol Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu, dr Zoran Krulj.

Devojčica se sada nalazi na Institutu za lečenje dece i omladine u Novom Sadu.

Opekotine je zadobila i 68-godišnja žena koja je prebačena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Lekarska pomoć ukazana je i 70-godišnjoj ženi i 21-godišnjem muškarcu koji je prevezen na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Hitna pomoć intervenisala je sa 3 ekipe na licu mesta.

U gašenju požara i spašavanju stanara učestvovalo je 17 vatrogasaca sa 5 vozila, potvrđeno je Tanjugu u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Novi Sad, a evakuisane su ukupno 24 osobe od kojih šestoro dece.

Požar je izbio oko 11 časova u stanu u prizemlju i širio se ka gornjim spratovima. Vatrogasci su stanare spasavali i kroz prozore specijalnim merdevinama.

Uzrok požara biće poznat posle istrage koja je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VATROGASCI EVAKUISALI 24 OSOBE, NEKE SPSAVALI KROZ PROZORE Vatra progutala stan, ŠTETA OGROMNA, istražuje se da li je neko namerno izazvao užas (FOTO)

Izvor: Blic, 08.Maj.2021

Brzom akcijom vatrosaci i policajci danas su iz zgrade u Ulici Stevana Hristića u Novom Sadu, u kojoj je izbio veliki požar, evakuisali 24 osobe! Dve osobe zadobile su povrede, dok je, kako je saopštio MUP, više osobe zbrinuto zbog udisanja dima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.