Požar na Zakintosu: Evakuisani stanovnici i turisti, policija okružila sela

Izvor: B92, 15.Sep.2019, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na Zakintosu: Evakuisani stanovnici i turisti, policija okružila sela

Stanovnici sela Keri i 120 turista evakuisano je danas zbog šumskog požara koji je izbio na jugu grčkog ostrva Zakintos.

Požar je jutros izbio u šumama u blizini sela Keri i Agalas na grčkom ostrvu Zakintos besni izvan kontrole.

Turisti su prevezeni autobusima do obližnjeg hotelskog kompleksa u gradiću Kalamaki, prenosi N1 pozivajući se na lokalni internet portal Ekaterini.

Više od 160 vatrogasaca bori se danas i protiv velikog požara koji je izbio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u planini oko 60 kilometara od Atine, saopštile su grčke vlasti.

Policja je okružila ulaze u oba sela i obaveštava stanovnike da odmah moraju da napuste domove.

Za sada nema informacija o materijalnoj šteti ili potencijalnim žrtvama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BUKTI POŽAR NA OMILJENOM SRPSKOM LETOVALIŠTU Vatrena stihija uništava Zakintos, evakuisani turisti i žitelji dva sela (VIDEO)

Izvor: Blic, 15.Sep.2019

Požar koji je jutros izbio u šumama u blizini sela Keri i Agalas na grčkom ostrvu Zakintos besni izvan kontrole, a oba sela su evakuisana, javlja agencija ANA.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.