Požar kod Omiša pod kontrolom

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar kod Omiša pod kontrolom

Veliki požar koji je buknuo u Lokvi Rogoznici, nedaleko od Omiša, i u kojem je izgorelo 200 hektara mlade borove šume je pod kontrolom vatrogasaca i do večeras bi mogao biti lokalizovan, izjavio je glavni vatrogasni zapovednik Dražen Glavina.

On je rekao da bi, nakon što požar bude lokalizovan, moglo da se pristupi sanaciji lokacije požara. Umornim vatrogascima iz gotovo čitave Splitsko-dalmatinske županije, kojih se na terenu nalazi dvestotinjak sa 50 vozila, ceo dan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pomažu i četiri kanadera koji gase dobar deo teško pristupačnog terena.

Požar je buknuo u petak u 21.15 sati, kada je planulo na više mesta, a vatra nošena burom je stigla nadomak kuća. Izgorelo je jedno parkirano i neregistrovano vozilo, ali ljudskih žrtava, srećom, nije bilo.

Zbog gustog dima nakratko je jutros bila zatvorena i Jadranska magistrala kod Lokve Rogoznice.

Iako se još zvanično ne zna kako je vatra buknula, jer se uviđaj na licu mesta ne može obaviti dok se požar potpuno ne ugasi, brojni meštani Lokve Rogoznice u vezu s njim dovode svog sugrađana koji je navodno juče kasno popodne palio stari nameštaj, pa mu je vatra u jednom trenutku izmakla kontroli.

Policija i vatrogasci tu informaciju nisu potvrdili, nego su samo reklii da će uviđaj pokazati zašto je buknuo požar.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Požar kod Omiša pod kontrolom

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2015

SPLIT - Veliki požar, koji je buknuo u Lokvi Rogoznici, nedaleko od Omiša u Hrvatskoj, i u kojem je izgorjelo 200 hektara mlade borove šume, je pod kontrolom vatrogasaca i do večeras bi mogao biti lokalizovan, izjavio je glavni vatrogasni komandant Dražen Glavina...On je rekao da bi, nakon što...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.