Požar Diksi se širi,upozorenje stanovnicima Kalifornije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2021, 09:35

Požar Diksi se širi,upozorenje stanovnicima Kalifornije

Oko 2.000 stanovnika severnog dela Kalifornije pozvano je danas da hitno napuste svoje domove kojima se približava požar Diksi, najveći koji je zabeležen ove godine u toj američkoj saveznoj državi.

"Ako ste još u svojim domovima, morate da se evakuišete odmah", saopšteno je iz kancelarija šerifa okruga Plamas, u upozorenju stanovnicima naselja Grinvil i Čester, prenosi AP.

Najveći požar koji gori već tri nedelje u Kaliforniji, do sada je uništio veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << deo mesta i neke od kuća u Grinvilu, malom planinskom naselju u Severnoj Kaliforniji sa 800 stanovnika,a do sada je ukupno zahvatio 1.108 kvadratnih kilometara u okruzima Plamas i Bjut.

Vatra je ugrozila hiljade kuća i uništila njih 67 kao i druge objekte od izbijanja ovog požara 14. jula, a više od 20.000 vatrogasaca i drugog osoblja trenutno se bori sa još 97 velikih, aktivnih požara na površini od 7.560 kvadratnih kilometara u 13 američkih država, saopštio je Nacionalni vatrogasni centar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.