Povređen jedan čovek u napadu kod sinagoge u Hamburgu

Izvor: B92, 04.Okt.2020, 20:41

Povređen jedan čovek u napadu kod sinagoge u Hamburgu

Nemačka policija uhapsila je danas muškarca koji je napao i ozbiljno povredio jednog čoveka u blizini sinagoge u Hamburgu.

Sve se desilo tokom proslavljanja jevrejskog praznika Sukot, javlja Rojters.

Agnecija podseća da se napad dogodio skoro godinu dana od kada je jedan ultradesničar napao sinagogu u istočnom gradu Haleu na jevrejski sveti dan Jom Kipur.

Nemački ministar inostranih poslova Hajko Mas osudio je današnji napad u Hamburgu kao antisemitski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pozvao Nemce da iskažu više građanske hrabrosti.

"Ovo nije izolvan incident, ovo je odvratan antisemitizam i mi svi moramo da mu se suprotstavimo", napisao je Mas na Tviteru.

Policija je saopštila da je napadač optužen za nanošenje teških telesnih povreda. Navodi se da izgleda da je napadač delovao sam i da više ne preti opasnost, kao i da motiv napada za sada nije poznat.

Mediji navode da je žrtva povređena lopatom u glavu.

Dodaju da je osumnjičeni nosio vojnu odeću koja podseća na neonacističku odeću koju je nosio napadač u Haleu, koji je 9. oktobra prošle godine pogodio iz vatrenog oružja dvoje prolaznika pošto nije uspeo da uđe u sinagogu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAPAD KOD SINAGOGE U HAMBURGU: Napadač u uniformi nalik nacističkoj lopatom napao žrtvu tokom jevrejskog praznika!

Izvor: Kurir, 04.Okt.2020

Nemačka policija uhapsila je danas muškarca koji je napao i ozbiljno povredio jednog čoveka u blizini sinagoge u Hamburgu tokom proslavljanja jevrejskog praznika Sukot, javlja Rojters.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.