Povratak trojice astronauta posle misije na MSS

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2020, 08:56

Povratak trojice astronauta posle misije na MSS

Tojica astronauta danas su se bezbedno vratili na Zemlju posle šestomesečne misije na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS).

Svemirska kapsula Sojuz MS-16 sa dvojicom astronautaiz NASA Kris Kesidijem i Anatolijem Ivanišinim, i Ivanom Vagnerom iz Roskosmosa sleteli su u Kazahstan, odakle će posle lekarskog pregleda krenuti kući.

NASA i Roskosmos su saopštili da su kosmonauti u dobrom stanju.

Kao deo dodatnih mera predostrožnosti zbog korona virusa, članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << spasilačkog tima koji su se sastali sa posadom testirani su na virus i ograničen je broj ljudi koji su uključeni u oporavak.

Kesidi, Ivanišin i Vagner proveli su u orbiti 196 dana od dolaska u MSS 9. aprila.

Kosmonautkinja američke svemirske agencije NASA Ketlin Rubins i Sergej Rijikov i Sergej Kudsverčkov kosmonauti Roskosmosa, stigli su pre nedelju dana u MŠ gde će provesti šest meseci. Oni su dostavili opremu za traženje mesta curenja vazduha i njegovo uklanjanje u ruskom modulu "Zvezda".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Posle šest meseci u MSS astronauti se bezbedno vratili na Zemlju

Izvor: Danas, 22.Okt.2020

Tojica astronauta danas su se bezbedno vratili na Zemlju posle šestomesečne misije na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.