Povlačenje Šiitskih paravojnih snaga iz Tikrita

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povlačenje Šiitskih paravojnih snaga iz Tikrita

BAGDAD - Šiitske paravojne snage počele su danas da se povlače iz Tikrita, pošto se lokalno stanovništvo žalilo vlastima da su neki borci pljačkali po tom sunitskom gradu, koji su prethodno oslobodili od Islamske države.

"Od popodneva milicije napuštaju grad i povlače se ka okolnim oblastima. Pljačke i vandalizam protiv imovine stanovnika danas su prestali i situacija se poboljšava", rekao je predsjednik savjeta Tikrita i pokrajine Salahudin, Ahmed al-Kraim.

Odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pripadnika paravojnih snaga da napuste Tikrit usljedila je poslije sastanka s premijerom Hajdarom al-Abadijem, šiitom, kao i zvaničnicima pokrajine Salahudin.

Irački premijer je prije četiri dana objavio da je Tikrit oslobođen od džihadista i čestitao iračkim bezbjednosnim snagama i dobrovoljcima.

Irački vojnici, policija i pripadnici jedinica Narodne mobilizacije - paravojnih snaga kojima dominira šiitska milicija, počeli su bitku za Tikrit 2. marta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.