Poverenici za zaštitu ravnopravnosti najmanje pritužbi od bugarske manjine

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenici za zaštitu ravnopravnosti najmanje pritužbi od bugarske manjine

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je danas da je instituciji poverenika od bugarske nacionalne manjine do sada stizao najmanji broj pritužbi zbog diskriminacije, saopštila je ta nezavisna služba.

Janković je zahvalila ministarki spoljnih poslova Bugarske Ekatarini Zaharijevoj na podršci koju pruža Srbiji na putu ka EU, saopšteno je iz institucije poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Na okruglom stolu povodom objavljivanja publikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Manjinska politika – Podsticanje integracije u Srbiji", poverenica je ukazala na dobru saradnju sa nacionalnim savetima nacionalnih manjina, kao i drugim akterima u društvu koji se bave poštovanjem ljudskih prava.

Zamenica premijera Bugarske Ekatarina Zaharijeva najavila je podršku Bugarske i ubuduće procesu evrointegracije Srbije naročito u oblasti poštovanja ljudskih prava.

Cilj Foruma za etničke odnose je da doprinese što kvalitetnijem i efikasnijem ostvarivanju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina i da osnaži proces pristupanja Srbije EU. Takođe, cilj je i jačanje saradnje naše zemlje i susednih država članica EU.

Učesnici okruglog stola bili su predstavnici nacionalnih saveta nacionalnih manjina, predstavnici nezavisnih institucija, predstavnici Narodne skupštine, Vlade, državnih i pravosudnih organa, predstavnici civilnog društva, stručnjaci i predstavnici ambasada zemalja EU u okruženju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.