Poverenica i nedićevci: Naci pozdrav zabranjen

Izvor: Mondo, 05.Feb.2018, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenica i "nedićevci": "Naci" pozdrav zabranjen

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković, podsetila je danas, povodom nacističkih pozdrava na skupu posvećenom Milanu Nediću, da je to zakonom zabranjeno.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Zabranjeno je izražavanje ideja kojima se podstiče diskriminacija i mržnja na skupovima i mestima dostupnim javnosti.

Miting i kontramitinzi zbog Nedića (FOTO)

"Povodom pojave nacističkih pozdrava tokom skupa posvećenom Milanu Nediću >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Beogradu, poverenica, uz najoštriju osudu ovakvih pozdrava, podseća da je prema Zakonu o zabrani diskriminacije zabranjeno izražavanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija i mržnja na skupovima i mestima dostupnim javnosti, što uključuje i prikazivanje poruka ili simbola koji predstavljaju govor mržnje", navodi se u saopštenju.

Raspirivanje rasne, verske i nacionalne mržnje, koja je kroz istoriju dovela do katastrofalnih posledica, opasno je za svako demokratsko društvo, ističe se u povereničinom upozorenju za javnost.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.