Poverenica: Tražimo da se neformalni negovatelji izuzmu od zabrana kretanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2020, 11:45

Poverenica: Tražimo da se neformalni negovatelji izuzmu od zabrana kretanja

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je da će njena kancelarija uputiti Ministarstvu unutrašnjih poslova preporuka da se građani koji se neformalno staraju o drugima budu na neki način izuzeti iz mera ograničenja kretanja proglašenih zbog epidemije koronavirusa.

Ona je za TV N1 izjavila danas da nemaju svi građani sa invaliditetom ili starije osobe zvanične i sertifikovane negovatelje, ali da im je i dalje neophodna svakodnevna pomoć.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Imate, na primer, kvadriplegičare (koji nemaju dodeljene negovatelje) a kojima je svako veče potrebna pomoć da se pripreme (za spavanje). Ne postoji nijedna uredba koja može da predvidi sve i obuhvati sve građane", ocenila je Stanković.

Ona je navela da je na njenu inicijativu predloženo još nekoliko mera koje bi trebale da najstarijim sugrađanima bez direktnih potomaka olakšaju izdavanje dokumenata i život tokom vanrednog stanja, poput one da za produženje vozačkih dozvola dokumenta mogu da podnesu i ljudi koji mogu da dokažu bilo kakvu povezanost sa tražiocima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.