Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Apr.2020, 14:09

Poverenica Janković: Starijim građanima najteže pada samoća

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je da će svakog petka od 12 do 15 časova volontirati na info liniji Crvenog krsta Srbije za podršku starijim građanima i građankama u izolaciji.

Stariji građani koji su se danas javljali info liniji Crvenog krsta, kažu da im u vremenu koje provode tokom 24-časovne zabrane kretanja, najteže pada odvojenost od dece i unuka, rekla je Janković.

Poverenicu su najviše pitali o načinima za produženje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << recepata za lekove i mogućnostima za produžavanje vozačke dozvole, kao i o funkcionisanju mera za negu i pomoć u kući tokom vanrednog stanja.

Janković je takođe odgovarala i na pitanja koja su se odnosila na eventualnu celodnevnu zabranu kretanja i kako bi ona uticala na starije koji nemaju potomke.

Poverenica je upoznala građane da je od uvođenja vanrednog stanja uputila nekoliko Inicijativa Vladi Srbije u cilju rešavanja problema sa kojima su se suočili samohrani roditelji, zaposleni roditelji dece sa invaliditetom, osobe obolele od retkih bolesti, žene izložene partnerskom i porodičnom nasilju i druge ugrožene društvene grupe, kao i Inicijativu za rešavanje načina isplate različitih socijalnih davanja u ovom periodu, navedno je u sapštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Poverenice Janković: Tražimo da se neformalni negovatelji izuzmu od zabrana kretanja

Izvor: Danas, 04.Apr.2020, 11:03

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković rekla je da će njena kancelarija uputiti Ministarstvu unutrašnjih poslova preporuka da se građani koji se neformalno staraju o drugima budu na neki način izuzeti iz mera ograničenja kretanja proglašenih zbog epidemije korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.