Poverenica: Kolumnista Politike nije postupio po preporuci zbog teksta kojim diskriminiše LGBT osobe

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2017, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenica: Kolumnista Politike nije postupio po preporuci zbog teksta kojim diskriminiše LGBT osobe

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je danas da kolumnista lista "Politika" i direktor Instituta za evropske studije Miša Đurković "ni posle opomene" nije postupio po preporukama te institucije u vezi sa tekstom "Školski priručnik za promociju homoseksualizma" kojim je, kako je ranije utvrdila, prekršio Zakon o zabrani diskriminacije.

Đurkoviću je tada preporučeno da objavi izvinjenje pripadnicima i pripadnicama LGBT populacije u roku od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 15 dana od dana prijema mišljenja, kao i da ubuduće ne iznosi stavove i ideje u svojim tekstovima, koji su uznemirujući i ponižavajući i kojima se vređa dostojanstvo pripadnika i pripadnica LGBT populacije

Sporni tekst objavljen je 13. aprila 2017. godine u dnevnom listu "Politika", u rubrici "Pogledi".

Poverenica je ranije dala mišljenje da je Đurković prekršio odredbe Zakona o zabrani diskriminacije "imajući u vidu celokupan kontekst teksta, termine koji se dovode u vezi sa homoseksualnom orijentacijom, osporavanje donošenja propisa kojima se uređuje sprečavanje nasilja, kao i zaključak teksta".

U zaključku teksta piše: "Srbi nisu nasilan narod. No postoje granice kad se zulum i nasilje koje moćnici primenjuju nad nama i našom porodicom, više ne mogu trpeti. Sa zakonom o mandatornoj vakcinaciji, zakonom o nasilju u porodici i ovim satanističkim obrazovnim paketima toj granici smo se opasno približili".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kolumnista Politike nije postupio po preporuci poverenice za zaštitu ravnopravnosti

Izvor: Radio 021, 30.Nov.2017, 00:22

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je da kolumnista "Politika" Miša Đurković ni posle opomene nije postupio po preporukama...Kako navodi, Đurković to nije učinio u vezi sa tekstom "Školski priručnik za promociju homoseksualizma" kojim je prekršio Zakon o zabrani...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.