Povećan broj zahteva za pomoć

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan broj zahteva za pomoć

NOVI SAD -

Izveštaji Crvenog krsta Vojvodine i dalje ukazuju da se povećava broj zahteva za hranom, ogrevom, zimskom odećom i obućom.

Kako se navodi u današnjem saopštenju Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, povećava se i broj korisnika narodnih kuhinja.

Takođe, stiže sve više zahteva za paketima hrane, a u Okružnom štabu Južnobačkog upravnog okruga posebno ističu angažovanje centara i službi za socijalnu zaštitu i organizacija Crvenog krsta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje su pružile odgovarajuću pomoć ugroženim licima.

Posebno je to urađeno u Novom Sadu (zbrinjavanje beskućnika, kao i pružanje pomoći u ogrevu, odeći i hrani u nehigijenskom naselju "Veliki rit"), gde je potencijalno ugroženo oko 3.000 ljudi, tako da je pomoć potrebna svakodnevno, ističe se u saopštenju.

Slična situacija je i u naselju "Bangladeš", o kojem, kako kažu nadležni, Gradski štab za vanredne situacije Novi Sad vodi posebnu brigu i pruža pomoć.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stigli paketi hrane za socijalno ugrožene u Sečnju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012

ZRENJANIN -..U Crveni krst u Sečnju stiglo je iz Pokrajinskog štaba za vanredne situacije 400 paketa sa životnim namirnicama koji će sutra biti podeljeni socijalno ugroženim porodicama, potvrdila je danas Tanjugu član Okružnog štabu za vanredne situacije u Zrenjaninu Rada Jovanov Vuković...U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Požega: Dopremljena pomoć deci

Izvor: B92, 13.Feb.2012, 10:25

Požega -- Broj zahteva za hranom i ogrevom povećava se iz dana u dan tako da je prioritet spasilačkih službi ovog vikenda bila dostava hrane i lekova najugroženijima...Jedno od mesta gde je pomoć preko potrebna je i Tometino Polje u požeškoj opštini...Terencima kriznog štaba Požege, međutim,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.