Potpuna mobilizacija: Počeo je haos...

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 13:47

Potpuna mobilizacija: Počeo je haos...

Belorusija je saopštila u sredu da su njene oružane snage počele desetodnevnu godišnju "vežbu mobilizacije“.

Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je da je cilj vežbe da se proceni stepen pripremljenosti državnih institucija za mobilizaciju rezervista.

Svi muškarci moraju služiti vojsku u toj zemlji, a nakon služenja vojnog roka ostaju u rezervnom sastavu. Belorusija je dozvolila Rusiji da izvrši napade na Ukrajinu sa svoje teritorije. Od tada je održala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << seriju vojnih vežbi sa Rusijom i omogućava ruskim vojnicima da koriste svoje baze za vežbe.

Belorusija je ovog meseca počela da dobija rusko taktičko nuklearno oružje, za koje je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je upozorenje Zapadu. Beloruske snage se nisu direktno uključile u rat na strani Moskve, ali predsednik Aleksandar Lukašenko je rekao da hoće ako bude „agresije punog razmera“ na nju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.