Potpredsednik Narodne skupštine Đorđe Milićević razgovarao sa Ombudsmankom Rumunije

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2019, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpredsednik Narodne skupštine Đorđe Milićević razgovarao sa Ombudsmankom Rumunije

Potpredsednik Narodne skupštine Đorđe Milićević sastao se u Narodnoj skupštini sa Ombudsmankom Rumunije Renatom Veber, koja boravi u Srbiji, u zvaničnoj poseti Zaštitniku građana Republike Srbije.

Potpredsednik Milićević pozdravio je Ombudsmanku Rumunije u svoje ime i u ime predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i izrazio zadovoljstvo što uspešnu političku i parlamentarnu saradnju Srbije i Rumunije prati i dobra saradnja ove dve nezavisne institucije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Milićević je pozdravio potpisivanje Memoranduma o razumevanju Zaštitnika građana Republike Srbije i Ombudsmana Rumunije, kao i osnivanje Mreže balkanskih ombudsmana, čiji su članovi i Srbija i Rumunija. U razgovoru je istakao značaj uspešne saradnje Zaštitnika građana sa Narodnom skupštinom, koja bira Zaštitnika građana i kojoj on odgovara za svoj rad.

Ombudsmanka Rumunije Renata Veber navela je da je institucija Ombudsmana ključna za sva demokratska društva, kao i da je izuzetno korisna uzajamna razmena iskustava u radu, radi unapređenja dobre prakse i efikasnosti ovih nezavisnih institucija u Srbiji i Rumuniji.

Sastanku je prisustvovao i zaštitnik građana Republike Srbije Zoran Pašalić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Oana Kristina Popa.

Nakon sastanka održana je konferencija za novinare, na kojoj su se obratili učesnici sastanka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.