Potpisan Kolektivni ugovor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan Kolektivni ugovor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje

Još jedna dobra vest od države!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u ime Vlade Republike Srbije, Dragana Kalinović direktor Fonda PIO i Dejan Maksimović, predsednik Sindikata zaposlenih u Fondu potpisali su Kolektivni ugovor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, kojim su regulisana prava, obaveza i odgovornosti iz radnog odnosa zaposlenih u Fondu.

Ministar Đorđević je istakao da je potpisivanje Kolektivnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ugovora veoma važno, jer je od direktnog uticaja na funkcionisanje Fonda, a samim tim i na uspešno obavljanje njegove osnovne delatnosti, omogućavanje građanima ostvarivanje svih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

- Za svaku državu je od interesa da prava, obaveze i odgovornosti kako njenih institucija, tako i zaposlenih budu uređene u skladu sa zakonom, a Vlada kao jedan od potpisnika je garant da će se ti propisi poštovati i primenjivati. Socijalni dijalog je, u ovom slučaju, na visokom nivou i ono što je potpisano mora se i primenjivati u praksi, a garant za to je država, kao treći potpisnik - rekao je ministar Đorđević.

Kalinović je istakla značaj potpisivanja Kolektivnog ugovora i istakla da su i Vlada RS i poslodavac u pregovaračkom postupku imali razumevanja za zahteve Sindikata koji se odnose posebno na proširenje obima prava zaposlenih u odnosu na prethodni Kolektivni ugovor.

- Zaposleni čine srž svake organizacije i njihova prava, obaveze i odgovornosti moraju biti uređene, kako bi i spremnost za rad i zalaganje, njihova motivisanost za dalje unapređivanje znanja i veština i napredovanje u poslu, sa krajnjim ciljem uspešnog funkcionisanja Fonda kao nosioca penzijskog i invalidskog osiguranja, imali jaku potporu i u odredbama Kolektivnog ugovora - stakla je Dragana Kalinović, direktorka Fonda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Đorđević:Najviši nivo bezbednost građevinaca na aerodromu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se danas sa izvršnim direktorom za tehničke poslove kompanije "Vansi", koja je preuzela upravljanje beogradskim aerodromom "Nikola Tesla", Nikolasom Brusom, kako bi razgovarali o realizaciji projekta koji je deo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.